Tequila

15 varer

pr. side
Faldende orden

15 varer

pr. side
Faldende orden

Tequila

Hos Netpris.dk har vi altid et bredt udvalg af tequila, til hver en smag. Hvad enten om du skal holde fest, eller blot nyde en tequila derhjemme, så har vi hvad du skal bruge. Vi har både de billige og velkendte tequilaer, men også de lidt dyrere, hvis man ønsker at prøve kræfter med det.

Hvad er tequila og hvor stammer det fra?

Tequila er en velkendt drik, som er mexicansk brændevin som bliver produceret og fremstilles af blå agave.

Man benytter kernen fra en moden agave som bliver klogt, presset, gæret og til sidst destilleret, så det ender med en alkoholprocent på cirka 40%.

Tequila skal komme fra et bestemt sted i verdenen før det kan betegnes som ’tequila’. Der er fem stater i Mexico, hvor tequila skal produceres: Tamaulipas, Nayarit, Michoacan, Jalisca og Guanatjuato. Tequila blev for første gang produceret i det 16. århundrede i Jalisca-regionen, som var startskuddet for fremstilling af tequila. De efterfølgende år blev fremstilling af tequila udvidet til de andre regioner i Mexico og i 1884 blev tequila for første gang eksporteret til USA. Der er udarbejdet en ”destignation of origin”, som er et forsøg på at beskytte tequilaproduktet, da man prøver at beskytte oprindelsesstedet af tequila. 

Tequila varianter

Helt overordnet set opdeles tequila i tre forskellige varianter:

  • 100% agave tequila – tequila produceret 100% på blå agave.
  • Mixto - minimum 51% af det producerede skal være af 100% agave.
  • Mezcal - en anden form for tequila, der ikke er produceret af blå agave.

 

Når man tænker på tequila, tænker man oftest på shots som bliver drukket med salt og citron, som oprindeligt blev indført, da tequila indtræf på det nordamerikanske marked.

Man valgte derfor at benytte de to ingredienser for at fjerne smagen af dårlig tequila. Hvis man køber en tequila som er produceret af 100% agave, så vil smagen og selve oplevelsen være en helt anden og man vil uden tvivl blive overrasket over forskellen i smag.

Derudover så er der betydelig forskel i smag, da lagring, destillering og fermentering giver forskellige smage, som også ses i andre spiritustyper som whisky og rom. Tequila er derfor meget mere end blot spiritus, som benyttes til fester og indtages i shots. Der er mange tequilaer som er egnet til at nyde rent i løbet af en hyggelig aften, som skyldes alsidigheden i de forskellige tequilaer.

Ormen i tequila

Du har muligvis oplevet at man kan købe tequila-lignende spiritus med en orm, slange eller andet i flasken. For god ordens skyld, så er det ikke tequila som har en orm i flasken, men derimod mezcal.

Larven i flasken lever i agaveplanten, som er et skadedyr, derfor ender den med at spise sig ind i planten. Det er overordnet et salgstrick som er blevet benyttet for at skille sig ud, men det kan til dels også betragtes som en hævn fra bonden mod larven, da den spiser deres planter.

 

Opskrifter med tequila

Der findes mange måder at bruge tequila på, hvor cocktails er en af dem. De mest kendte cocktails med tequila er Margarita, Tequila Sunrise og Long Island, som alle tre er forholdsvis velkendte cocktails.

Den store forskel på de to cocktails er at Margarita er en del syrligere end Sunrise. I Margarita tilføjes tequila, cointreau og friskpresset limesaft, som medfører at den bliver syrlig. De seneste par år blevet tilføjet sukkersirup til cocktailen, for at gøre den mindre syrlig, så hvis man ønsker en sødere cocktail, kan man med fordel tilføje sukkersiruppen. Et lille tip er, at hvis man ønsker en koldere cocktail, som er oplagt til sommerfesterne, kan man lave en frozen Margarita, som behøver de præcis samme ingredienser, man skal blot have en blender til rådighed.

En tequila Sunrise er forholdsvis lige let at lave. Den indeholder tequila, grenadine og appelsinjuice. Hvis den laves korrekt, hvor grenadine skal tilføjes til sidst og langs kanten af glasset, vil cocktailen få en flot farveopdeling af den gule farve fra appelsinjuice og den røde farve fra grenadine.

Long Island er en cocktail som indeholder meget spiritus. Den indeholder både rom, gin, tequila, vodka og cointreau som blandes op med sprite, cola og limesaft. Selvom den indeholder store mængder spiritus, så har Long Island en god smag og smager ikke nær så stærkt, som man umiddelbart vil tro.

 

Det rigtige valg

Når du skal vælge hvilken tequila du skal byde dine gæster eller selv drikke, er der mange muligheder, når man først kommer i gang med at undersøge markedet. Først og fremmest afhænger det naturligvis af hvilket formål tequilaen har, om den skal bruges til cocktails, nydes rent eller blot drikkes i shots.

Tequila er som alt andet i livet, pris og kvalitet går hånd i hånd, så jo mere man betaler, jo mere får man for pengene. Dog er den generelle pris på tequila lavere end andre spiritusser på markedet, hvor whisky og cognac kan findes i rigtig dyre prisklasser som eksempel.

Den mest kendte tequila i Danmark, er tequila Sierra, som er flasken med den røde sombrero på. Den er givetvis den mest kendte, da danskernes viden om tequila er knap så stor, som med andre kendte spiritusser.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål omkring et produkt, er vi altid klar til at hjælpe dig på bedste vis. Du kan kontakte os på e-mail: [email protected] og telefon: 33 24 42 44.